News

Najava konferencije

Najavljujemo treću po redu Secure Tech konferenciju koju (ISC)2 Croatia Chapter organizira u suradnji s Hrvatskom Gospodarskom Komorom – konferencija će se održati 12.12.2018. u Forumu Zagreb, a biti će posvećena izazovima u upravljanju sigurnošću informacijskih sustava u velikim organizacijama – više o Secure Tech konferenciji i link za prijavu na: https://www.hgk.hr/s-industriju-i-it/treca-securetech-konferencija-o-sigurnosti-informacijskih-sustava-najava

 

 

 

ISC2 je održao predavanje na laboratoriju za informacijsku sigurnost i privatnost, Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE na temu Informacijska sigurnost i zašto se certificirati, 19.listopada 2018.

Sažetak predavanja

Cilj predavanja Osnove informacijske sigurnosti: što je to i zašto se certificirati je objasniti zainteresiranim studentima i stručnjacima iz prakse što je to informacijska sigurnost te kakva je uloga certifikata u informacijskoj sigurnosti, odnosno, zašto se certificirati. Predavač Dobre Luka Lešić je izložio sigurnost kroz vlastita iskustva pa je tako govorio o tome kako je dospio u sigurnost, što je potrebno kako bi se netko bavio sigurnošću i kako (ISC)2 certifikati mogu pomoći u stručnom razvoju i napretku.

Nebojša Mitrić, član upravnog odbora Hrvatskog ogranka           (ISC)2, dao je na kraju predavanja pregled mogućnosti koje (ISC)2 nudi u području edukacije i mogućnosti stipendiranja za studiranje na vodećim svjetskim sveučilištima.

IMGP0010IMGP0018

 

Advertisements