News

Najava konferencije

Najavljujemo treću po redu Secure Tech konferenciju koju (ISC)2 Croatia Chapter organizira u suradnji s Hrvatskom Gospodarskom Komorom – konferencija će se održati 12.12.2018. u Forumu Zagreb, a biti će posvećena izazovima u upravljanju sigurnošću informacijskih sustava u velikim organizacijama – više o Secure Tech konferenciji i link za prijavu na: https://www.hgk.hr/s-industriju-i-it/treca-securetech-konferencija-o-sigurnosti-informacijskih-sustava-najava

 

 

 

 

 

ISC2 je održao predavanje na laboratoriju za informacijsku sigurnost i privatnost, Odjel za računarstvo Hrvatske sekcije IEEE na temu Informacijska sigurnost i zašto se certificirati, 19.listopada 2018.

Sažetak predavanja

Cilj predavanja Osnove informacijske sigurnosti: što je to i zašto se certificirati je objasniti zainteresiranim studentima i stručnjacima iz prakse što je to informacijska sigurnost te kakva je uloga certifikata u informacijskoj sigurnosti, odnosno, zašto se certificirati. Predavač Dobre Luka Lešić je izložio sigurnost kroz vlastita iskustva pa je tako govorio o tome kako je dospio u sigurnost, što je potrebno kako bi se netko bavio sigurnošću i kako (ISC)2 certifikati mogu pomoći u stručnom razvoju i napretku.

Nebojša Mitrić, član upravnog odbora Hrvatskog ogranka           (ISC)2, dao je na kraju predavanja pregled mogućnosti koje (ISC)2 nudi u području edukacije i mogućnosti stipendiranja za studiranje na vodećim svjetskim sveučilištima.

IMGP0010IMGP0018

NIS Direktiva Tihomir Katulic dowload prezentacije 27.9.2017

Poštovani članovi (ISC)2 Croatia Chaptera,

sljedeće druženje našeg ogranka je 27.9. s početkom u 18:15h, u dvorani Nikola Tesla, Algebra, Ilica 242.

Predavanje na temu NIS direktive (The Directive on security of network and information systems) održat će nam kolega doc. dr. sc. Tihomir Katulić, dipl. iur. s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Vidimo se!

Advertisements